18.4.2012

Sisusta siis tutkii: himotuimmat haaste yksiköt

Jos sinusta oli mielenkiintoista lukea kuinka nopeasti blogihaasteet etenee bloglandiassa, niin olet hullu vieläkin mielenkiintoisempaa on se mitä sillä 500 eurolla bloggaajat olisi ostanut. On siis aika palata tilastoiden pariin ja muuttaa mutu faktoksi.Lähestulkoon ylivoimaiseksi ykköseksi nousi tuote josta en ollut ikinä kuullutkaan. Ja vieläpä noin 15 % kannatuksella. Kyseessä oli Pia Wallenin Cross-huopa. Tämä saakin nyt virallisen blogi-huopa tittelin. (Jos jollain on tälläinen lämmittämässä varpaita, niin linkkiä jakoon)

Jaetulle kakkos-kolmos-nelos sijalle nousi 10 % himotusprosentilla myös pohjoismaalaisia tuotteita. MUUTOn e27 valaisin, sekä HAYn naulakko ja pöytä. Äärettömän hienoja tuotteita kaikki ja olisivatkin voineet olla suoraan omasta himotuslistastani poimittuja.  Heti näiden jälkeen oli mukana suuri joukko muitakin kaikille tuttuja "merkki tuotteita" kuten Steltonin termatia, Iittalan vitriini, BLOCK -valaisin jne. Kävisikö voittajista mikään sinun kotiisi?Nyt tietenkin pitää spekuloida, miksi juuri nämä tuotteet?
Ensinnäkin ensimmäisen viikon aikana haaste ei kerennyt kovinkaan kauas reviiriltäni (eli samankaltaisten blogien rajatulta alueelta, jonka rajaa ei oikeasti ole) Oman reviirini blogeissa oleellisena osana pyörii skandinaaviset tuotteet ja näistä koostuva sisustus, joita nämä kaikki TOP tuotteetkin ovat. Vaikka itse en ollut ennen haastetta kuullutkaan Cross -huovasta. Mutta sen on pakko olla hieno (=kallis) huopa.

Lisäksi ensimmäisenä viikkona terassi ja piha tuotteet puuttuivat kokonaan. Lunta oli vielä maassa ja koiranpaskat piilossa,  huopia kaivattiin lämmittämään ja valaisimia valaisemaan. Juuri nyt saattaisi eräs muovinen ikean lepotuoli nousta varsin korkealla listoilla, mikäli summittainen tilastointini pitää paikkaansa.

Oikeastaanhan tämä kaikki on vain pienimuotoista markkinatutkimusta ja nämäkin julkistettavat tiedot ovat äärettömän tärkeitä sisustusalan kaupoille. Minuahan pitäisi nyt lahjoa isoin avoimin käsin ja antaa allekirjoittaneelle vaikka joku blogimarkkinointi-tutkimisen-palkinto.

Ehkä minun ja muidenkin palkinto on se, että Finish Design Shop tajusi, että tänään julkaistaan tämä "kuumalista" ja laittoi lähes kaikki tuotteet -20% alennukseen 17.-19.4. kunhan muistaa laittaa alennuskoodin "Huhti2012"

10 kommenttia:

 1. Tuo Hayn naulakko kuumottaisi nyt vielä enemmän kun kerran alennuksenkin saisi! Hyvää itsehillintäharjoitusta.. Nää sun analyysit ja tilastot on mainioita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että tilastot maittaa. Tilaukseen vaan... tosin teillä taisi juuri tulla ylimääräisiä/yllätäviä menoja :(

   Poista
 2. Voi hitsi, mää tilasin tuon nimenomaisen pöydän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa... olet siis sen 10% joukossa jotka himoitisivat juuri tuota. Hienoa, että toiveita toteutetaankin.

   Poista
 3. Lisää näitä! Itse en hanskaa näitä tilastojuttuja lainkaan ja ovathan ne aika usein melko kuiviakin lukea jos aihe on jotain hepreaa.. tämä sun juttu kyllä toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petteri kovin palautteesta. Miehinen palaute näin sisustus rintamalla on aika harvinaista ja analysointeja tulee varmasti tulevaisuudessa lisää.

   Poista
 4. Mä voisin ottaa tuollaisen Muuton valaisimen kyllä, miellyttää yksinkertaisuudellaan. Itse en ymmärrä noita Hayn pöytiä. Miksi keskellä pöytää pitää olla tuommoinen keppi?! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on katos apupöytä, eikä jätä koskaan pulaan... Don't leave me
   Helppo ottaa mukaan vaikka vessa reissulle ;)

   Poista
  2. Ja sit mä repesin, muah :D

   Poista
 5. :D toisilla lehti, toisilla Hay!

  VastaaPoista

Saa kommentoida, mä en pure.