3.4.2012

kesäparatiisi 2012

Vuoden parvekesuunnitelma on NYT valmis. Olen siihen kaikkien taiteiden sääntöjen mukaan kopioinut muilta parhaat ideat ja niiden turvin sitten kokoan kesäparatiisini.

Kaiken suunnittelun lähtökohtana ihminen insinööri pitää funktionaalisuutta. Mikä siis on tämän tilan tarkoitus?

1. Luoda tila nautinnolliseen auringon palvontaan silloin kun ei jaksa lähteä rannalle.
2. Paikka missä viilentyä rankan saunomisen jälkeen.
3. Tupakoitseville vieraille paikka missä tuhota itsensä sisäisellä saasteella


Luovaa on tehdä tila mahdollisimman yksinkertaisesti ja vähällä, eli minimoida vaiva (ja köyhänä) rahan meno. Tästä johtuen sohva tulee koostumaan kuormalavoista (mustana) ja niiden päälle jokin patja sopivasti verhoiltuna. Idea varastettu sadoista muista blogeista esim. pihkala.

Juomia varten pitää löytää laskutilaa, joten halvalla on pakko saada hyvää = ikean LACK pöytä saa siis toimia laskutasona. Tiedän kyllä, että tämä ei kestä juurikaan kosteutta, mutta testataan tuolla, jos ei jokin parempi idea löydy ennen toteuttamisen hetkeä (tällä hetkellä tuo parveke on kaukana kesäisestä fiiliksestä).

Ja sitten tietenkin tuollainen keinutuoli on pakko saada. Aivan ihastuttava ja toivottavasti myös mukava istua.

VÄRMDÖ -keinutuoli
Clas Ohlson roikkuvalaisin
Lopuksi vielä jokin matto tuonne jalkojen alle väriä (mustaa ja valkoista) tuomaan ja aurinkovarjo pilaamaan auringonotto yritykset. Myös pari kaktusta olis ihan jees. Näyttävät kivalta ainakin sen pariviikkoa, kunnes kuolevat. Yövalaistuksen saa sitten hoitaa ihan oikea työvalaisin (Clas Ohlson 15e) Näillä suunnitelmilla lähdetään rakentamaan.

4 kommenttia:

 1. Pitäisköhän sun nyt ihan ekana hankkia se porakone, että saisit sen sun yksiöprojektis kunnialla päätökseen ennekun rupeet siellä omassa kodissas remppaileen.

  VastaaPoista
 2. Suunnitelma vaikuttaa oikein hyvältä ja toimivalta. :)

  Onko sun parvekkeella lasitus? Silloihan ei sinne juuri kovasti varmaan sitä kosteutta kulkeudu, että Lack-pöytäkin luultavimmin menestyy ihan hyvin.

  Tuo kiikkustuoli minuakin houkuttaisi, vieläkun sille löytyisi sitten terassilta hyvä plassi. Tosin meillä on terassit vasta ihan alkutekijöissä. On ne valettu, mutta mitään muuta siellä ei olekaan.

  VastaaPoista
 3. Parvekkeella ei ole lasitusta ja vain osa parvekkeesta on katettu. Tämä aiheuttaa harmaita hiuksia toteutuksen suhteen ja kaikkien materiaalien pitäisikin kosteutta kestää jonkin verran edes. mutta LACK pöytä on vain 5euroa, mun päivittäinen hampurilaisateriakin maksaa enemmän :D

  Ja teillä on TERASSI ei mikään kämänen parveke. Joten toteutuksiasi odottelen kovasti.

  VastaaPoista

Saa kommentoida, mä en pure.