15.4.2012

IKS

IKS kuulostaa ihan joltain säälittävältä jääkiekkoliigalta. Minun elämässä se on kuitenkin itke-kiukustu-sisuunnu -toimintamalli. Yksinkertainen toteuttaa ja varsin laajalle levittynyt. Tosin samaa nimeä tuskin moni käyttää ja ei minullakaan mitään oikeuksia tuohon ole.


Ensiksi pahanilmanlintu lentää tupaan ja saa kaiken panostamisen asuntoon ja itseensä tuntumaan vain todellisuuden kätkemiseltä (mitä se onkin) "Vaihdetaan kaunis asunto kauniiseen naiseen"
Tässä vaiheessa yleensä kaikki on huonosti ja sänky on erittäin hieno paikkana.

Sitten kun huomaa, että kukaan ei muutaman tunnin sisällä halua tulla vaihdetuksi, niin voin äristä ja purista. Tarvittaessa jopa mököttää. Edes huuto.netin ostetaan ja myydään osio ei tarjoa ratkaisua tähän. Nyt tosin tiedän missä vaiheessa ne vauvalandian mahtavat kirjoitukset kirjoitetaan (viittaan tässä ikäviin asioihin, joista muut tutkivat journalistit voivat etsiä tietoa netin syövereistä) Tässä vaiheessa on hyvä myös esim. repiä vanhoja laskuja ja kuunnella ihan liian kovalla niitä muuten paskoja huutokappaleita.

Onneksi kiukuttelu -vaihe ainakin yksin ollessa on varsin lyhyt ja seuraavaksi tulee sitten sisuuntuminen. Parasta.

Asunto pestään lattiasta kattoon, keittiönsuunnitelmat etenee ja asiat rullaa eteenpäin raivaten edestään kaikki esteet kuin tulivuoren laava ryöpytessään kiukkusesta tulivuoresta. Näiden fiilisten saattelemana löydän itseni IKEAsta aamukahvilta lauantaina. Siellä tuhansien ihmisten seassa parkkipaikkaa hakien ja jonoissa seisoen. Kukaan täysjärkinen ei tekisi nÄin. Minä tein, kävin samalla tarkastamassa muutamien tuotteiden laadun ja nappasin tietenkin mukaan muttaman idean. Tärkeintä oli tietenkin saada se kahvi ja pulla yhdellä eurolla :D (v***u että olenkin kitsas)

Kahvia ja pullaani syödessäni oli kyllä hauska katsella oikeiden asiakkaiden toimintaa. Naiset tulevat kärryt täynnä krääsää ihania sisustustuotteita suut isosti hymyillen ja miehet perässä raahaavat (sana tarkasti) lapsia ja omaa miehisyyttään korostaen tietenkin kantavat ne 60kg painavat ruskeat laatikot. Miettivät varmaan kuinka ihanaa on päästä kotiin kokoamaan miljooona osaisia palapelejä. Toivon vain, että naiset ymmärtäisivät tässä vaiheessa miten pahasti epämukavuusalueelle miehet naisten takia tässä vaiheessa menevät. Illalla siis luulisi tarjolla olevan niitä parhaita palkintoja mitä nainen voi miehelle antaa.

Vieressäni joku nainen kysyy luultavasti mieheltään, että käydäänhän vielä Kodin Ykkösessä?
Mies vastaa: Tottakai. Kääntää katseen lattialle ja huokaisee.

"Iloinen mies tulee iloisesta naisesta " -Minä

13 kommenttia:

 1. Tää oli ihan paras! Ja osittain jopa tutun kuuloinen. :D

  Ja wau, mua ei kyllä lauantaiaamuna saisi Ikeaan sitten millään!

  Itse olen muuten kerran tehnyt sen virheen, että otin poikaystävän Ikeaan mukaan. Ei kannattanut. Nykyisin me mennään ihan tyttöporukalla, kun ei kaveripiirissä ole sisustamisesta kiinnostuneita miehekkeitä, ja yksin naisena ne isoimmat/painavimmat ostokset on hankalia (esim. sohva :D )... Toisaalta mun kärsivällisyys on koetuksella, kun kaiken krääsän kohdalle on pysähdyttävä, hmm. Se sisäinen mies siellä vaan pilkistelee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdottanut miesparkkia eräälle IKEAlaiselle, mutta vielä ei ole tullut ainakaan Vantaalle. Tosin siellä kahvilassa jos hörppii "ilmaista" kahvia ja sitten lopuksi käy kantamassa ne paketit, on minusta varsin riittävä suoritus. :)

   Poista
 2. Olenkohan minä sitten joku poikkeus tuolla IKEAssa, kun hilpasen suoraan alakertaan, tasan sinne missä tiedän sen "palikan" ,jota olen hakemassa, sijaitsevan ja siitä kassalle. Ja Mixu ei ole siinä vaiheessa kerennyt edes hodariaan syömään. ;)

  Tai sitten tuo on vain monen vuoden harjoittelun tulos ja suunnitelmallisuus... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot niin fiksaantunut IKEAsti, että säännöt ei päde sinuun. Osaat sen "raamatun" ulkoa ja tiedät paremmin ne tavaroiden paikat kuin ne varastotyöntekijät. :)

   Poista
 3. Hyvä teksti! =D

  VastaaPoista
 4. Ihan pikkuisen on pakko kommentoida ihan omaan tyyliini...

  "omaa miehisyyttään korostaen tietenkin kantavat ne 60kg painavat ruskeat laatikot."

  Kyllä naisetkin jaksavat kantaa, sitä on tasa - arvo, että molemmat kantavat. Joskus olen ollut minäkin se joka jonkun muun perässä työntää niitä ikeakärryjä ja huokailee tuskaisena. Tosin (tiedän kyllä) ettei kaikki naiset viitsi vaivautua. Musta olisi itseasiassa sangen kiva olla sellainen nainen (tai sitten ei). Mutta kun on elämässä ollut aika vähän naispuolisia kavereita, niin vaikuttimet on olleet täynnä testosteronia. ..mut enyway...Naiset kantamaan laatikoita tasa-arvon nimissä!

  "Illalla siis luulisi tarjolla olevan niitä parhaita palkintoja mitä nainen voi miehelle antaa."

  Ei nainen ole mikään kauppatavara muruseni, jota voi illalla sohvalla lojuten odottaa hoitamaan hommansa. Kyllä se vain on "kahden kauppa"...kun molemmat pelaavat pelinsä oikein, siitä ehkä saattaa syntyä jokin yhteinen palkinto.(Mä tosin uskon sun oikeesti ajattelevan näin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tajuska tosikko" lukenut nyt ihan liian pahalla mielellä tekstiä. Tekstiä pitää värittää, kun ei jaksa värityskirjoja väritellä ;)

   "Rakasta ja tule rakastetuksi" -Minä

   Poista
 5. Janne muru omalla tyylilläni aina... mä olen realisti... ehkä vähän tosikkokin ;)

  VastaaPoista
 6. Meillä se on hoddari!!
  Se vanhan purukuminmakuinen sämpylä ja vedessä lilluva nakki!!
  Kuhan latraa kunnolla sinappia ja ketsuppia niin ei ees maistuu kovin pahalle.
  Mutta aina se on pakko olla se hoddari! Usein jopa kaks! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ne(kin) on. Ruotsalaiset osaa tehdä jopa paskasta parempaa. :)

   Poista

Saa kommentoida, mä en pure.