2.3.2012

paskoja kuvia

Ihan paskoja kaikki, siis nämä blogini kuvat. Ei kaikki, mutta hyvin suuri osa. Esimerkiksi viimeviikon keittiö -postauksen kuvat ovat laadullisesti TODELLA huonoja ja tekisi mieli poistaa koko postaus. Ja syyllinen istuu tässä koneen ääressä.

Blogin kuvathan ovat peräisin pääsääntöisesti kahdesta eri kamera vaihtoehdosta.

1. Canon EOS 550D
Objektit:
Kittilinssi. (Jolla tulee ne ihan luokattoman paskat kuvat)
50mm/f.1.8 (Parasta mitä saat 110eurolla)

2. iPhone4

Kamerani peilailemassa

Kuvat sitten päräytetään iPhoto -ohjelmaan, jossa hyvin usein hieman kontrastia lisätään ja värisävyjä korjaillaan mieluisammiksi oikeammiksi. Olisi minulla toisella koneella Photoshop -ohjelmakin, mutta ne jotka on käyttänyt Macciä ei ihan huvikseen viitsi käynnistellä normi kannettavia.

Samassa ajassa kun PC käynnistyy. Avaa Mac Book Airin, ottaa kamerasta muistikortin, lataa kuvat koneelle, tyhjentää kortin, poistaa ylimääräisiä kuvia (noin 75% kaikista) ja mahdollisesti rajaa jo muutamat kuvatkin.

Lopputulos on sitten paskan ja äärettömän paskan välimaastossa.

Kuvissa suurin ongelma on minusta ÄLYTÖN kohina ja tähänhän on yksi hyvä lääke.
Pienemmät ISO asetukset käyttöön kamerassa! Mistä tosin seuraa se, että valoitusaika kasvaa. Tämän jälkeen taas pitäisikin sitten olla jo jalusta käytössä. Nyt sitten ruoskitaan taas itseään. Sillä jalustakin löytyy, mutta ei vain jaksa sitä kaivaa esille.

...ruoskin hetken itseäni ja päätin kaivaa jalustan esille ja näyttää muillekin kuinka kaiken kohinan keskeltä voi kaivaa jotain hyvääkin. Heti ensitöikseen huomasin, että ISO -asetus on jäänyt lukituksi arvoon 800, joka tarkoittaa tällä kameralla ainakin heikkolaatuisia kuvia hämärässä. Nips naps ja ISO asetuksena on 100. Parin testiräpsyn (joissa valoitusaika 1-4s) jälkeen erot on kaikkien havaittavissa.

Paskasti otettu kuva

Paljon parempi (valon sävy johtuu iltavalaistuksesta)

Huonokuva väliin

Ja pimeässä samasta asiasta

Viikossa on pari kulhoakin ehtinyt siirtyä, WOW

3 kommenttia:

 1. Eihän nämä nyt mitenkään huonoja kuvia ole ollut, nettikoossa menettelee kohinaisempikin kuva ihan hyvin. Toki riippuu katsojasta.

  Olen joskus kuvausharrastusta aloittaessa kuvannut hetken tuolla Canonin 50mm:llä kunnes sain sen rikottua vähän turhankin helposti. Se vaihtui 1.4 versioon joka on jo erittäin hyvä peli. Mutta ei tuo 1.8 oikeasti ole niin huono, toki jättää toivomisen varaa mutta tässä tapauksessa kyllä tuo korkea ISO ja ehkä asetukset on syynä. Anna sille vielä mahdollisuus ellet sitten ole sitä päivittämässä johonkin muuhun.

  Jalusta on tosi hyvä idea kaivaa esiin ja erohan on aikamoinen. Itsellä jalusta taas jäänyt studion nurkkaan kun runko antaa mahdollisuuden ottaa riittävän laadukasta kuvaa nettiin ISO2000- 3200 arvoillakin. Pitäisi useammin itsekin kyllä käyttää jalustaa, saisi kuvista sitten muutakin tehtyä kuin nettikuvaa.

  Itseä häiritsee Canonin (ja ehkä muidenkin merkkien) tuottama kellertävä sävy sisällä kuvattaessa ja otankin reilusti keltaista sävyä pois kuvista aina. Raikastuu kuvat huomattavasti. Toki iltavalaistus kuuluukin olla jotain muuta kuin kirkasta valkoista.

  VastaaPoista
 2. Mulla oli lukihäiriö ja ajatushäiriö samaan aikaan. Tarkoitin siis sitä "kittiobjektiivia", sillä kuvasin hetken ja silläkin saa ok-kuvaa niinkuin tuolla 1.8:llakin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Petteri kommentistasi.
  Kuvat toimii ihan ok jos ei niitä katsoo pienenä, mutta kun tuo bloggerikin antaa katsoa kuvia niin pirun isona, että alkaa kohina paistaa läpi heti.

  Noista linsseistäni tuo 1.8 on kyllä ihan kelpo ja hintasekseen ihan huippu, mutta tuo kitti linssi on kyllä äärettömän huono.

  Tuo kuvien kellastuminen on kyllä ärsyttävää, näissä uusissa kuvissa se tosin on ihan oikein, koska valaistus on aika keltaisen sävyistä. Itseasiassa olen huomannut kuvieni värjäytyvän hieman jopa punaiseksi, joka häiritsee kovin.

  Haluisin niin kovin, että kuvat näyttäisivät omankin asuntoni niin kuin se minusta livenä näyttää. Valkoiselta, jossa on ripaus mustaa ja kirkkaan punaista.

  VastaaPoista

Saa kommentoida, mä en pure.