26.2.2013

Valoa olohuoneeseen


Mukavassa Luonnonvalkoinen -blogissa on pieni avuntarve päällä taas. Sillä Neiti R etsii olohuoneeseen valaisimia ja valaistus ratkaisuja.

Nämähän ovat aina makuasioita, mutta katsotaan onko minun makuni R:n mieleen. (Vaikka ei olisikaan, niin nämä kyseiset valaisimet löytäisivät kyllä paikkansa minunkin kodistani)

Kattovalaisinta en laittaisi ollenkaan tai jonkin erittäin näkymättömän, eli eleettömän plafongin.
Jos kuitenkin olisi pakko olla jotain, niin Normann Copenhagenin uutuus Norm 12 on aika mukava ja myös elloksen uutuus suunnattava spottikin näyttää hyvältä (ja nämä kävisi myös omaan asuntooni)

Panostaisin valaistuksessa moneen pieneen valaisimeen. Siksi jalkavalaisin sohvan viereen ja seinävalaisin toiselle puolelle lukemista helpottamaan. Piirongin päälle tila kuutiolle tai mikäli DJ -kamat ei tilaa anna niin seinälle hylly minne sitten tunnelmaa luomaan. (huom! Hylly ei voi olla kovin korkealla) Ja mikäli mahdollista niin toinen jalkavalaisin vielä ikkunanurkkaukseen.

LED -valolistat vaatii minusta selllaisen erittäin selkeän ja modernin linjan, joten en lähtisi niitä tähän olohuoneeseen sijoittelemaan. Tosin DJ-kamojen päälle (tuo valkoinen lipasto) voisi myös löytää paikkansa jokin seinävalaisin.

Mikäli en olisi saanut lisätietoa, että puuta ei saa käyttää, olisi valitsemissani valaisimissa varmasti sitä löytynyt ;)

Suosittelen muuten muillekin tarttumista haasteeseen ;) 

5 kommenttia:

 1. Tää meni ja rakastui tuohon Normin uutuuteen. Klassikkoainesta :) Muitakin oikein mukiinmeneviä valaisimia olet löytänyt ehdotelmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu markkinoilta löytyvän Monia kivoja valaisimia ja tuo Normin uusi tulee löytymään täältä ihan kohta :D

   Poista
 2. Mun kommentti hävis :O

  Kiitos suunnitelmasta! Kattolamppua en minäkään halua. Tuota Elloksen lattiavalaisinta himottelin eilen kun selasin kuvastoa :D En vaan tiedä sopiiko se meille? Tollasen valkosen PS-valaisimen kotiuttaisin heti, ehkä useammankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaas hyvä vain. Tuo laittia valaisin on niin makoisa, että oli pakko laittaa se tähän, vaikka teille ehkä laittaisin hieman vähemmän raflaavan mallin.

   Poista
 3. Hyvät valaisin vaihtoehdot, tykkään!!!

  VastaaPoista

Saa kommentoida, mä en pure.