30.10.2012

Pari lavaa ja patja



Pari lavaa, pari taulua ja makuuhuone näyttää varsin erillaiselta. Nämä kuvat kuvastavat vahvasti sitä miltä haluisin koko asunnon näyttävän.
Luonnolliselta mutta kuitenkin mietityltä.
Minimalistiseltä, mutta kuitenkin runsaalta.

Makuuhuone projekti jatkuu edelleen ja vinkkejä tulevasta on tarjolla Facebookin puolella.

28.10.2012

Humiseva harju


Miksi tätä kauneutta ei aina muista ihastella?
Miksi ei lähde vain luontopolulle ja nauti ilmaisista elämyksistä?
Miksi vain miettii millaista materiaa seuraavaksi haluaa?

Viikonloppu on mennyt Vierumäellä nauttien ensilumesta, luonnosta, hyvästä ruuasta ja seurasta.

27.10.2012

ISO JYTKY



Lotossa on tulossa viikonloppuna ISO JYTKY. Tarjolla on 12 200 000 euroa. Aika jees sanoisin minä!
Tämähän takoittaa sitä että minulla on tehdessäni yhden rivin lottoa hyvät mahdollisuudet saada varsin mukava potti.

Insinööri-osio:
Todennäköisyyshän saadaan laskettua tarkalleen kombinatoriikan avulla, jolloin saadaan kaava {39 \choose 7} = \frac{39!}{7! \times 32!} 
Eli mahdollisia lottorivejä tulee 15 380 937 kpl ja todennäköisyys lottopottiin on 0,0000065 %
Mahdollisuus päästä omille, eli saada yksi euro on 1,85 %


HEKTAR -arvontaan arpoja saapui yhteensä 94 kpl ja voittopotti on 69 euroa.
Yhdellä arvalla oli täten 1,06 % todennäköisyys voittaa koko potti ja parhaassa tapauksessa 3,18% todennäköisyys. Joten on helppo todeta, että vaikka arpa olisi maksanut yhden euron, olisi todennäköisyys saada voittoa suurempi osallistumalla HEKTAR -arvontaan (tämä vain tiedoksi niille, jotka eivät syystä tai toisesta johtuen osallistunut)

Itse arvonta meni perinteisesti, olihan se minun ensimmäinen arvonta. Kaikki nimet Exceliin ja sitten random.org  numero generaattorilla vain numero hakuun. Virallisena valvojana toimi Jee, jonka tehtäväksi jäi tarkistaa, että Excel oli oikein tehty ja sitä ei muokattu mitenkään ja että arvonta tehtiin vain kerran.


Onnekas arpa oli nro 42 ja arvan omistaja on Cinnabaria, joka oli arvonnassa fiksusti mukana kolmen arvan voimin. Se kannatti ja valaisin on hänen. Parasta on se, että hän on yksi ensimmäisistä lukijoistani ja on todella iso ilo minulle, että voitto sattuikin hänelle. (Jee voi todistaa, että arvonta sujui oikein)

ONNEKSI OLKOON 

p.s. kannattaa käydä kurkkaamassa tätä yhtä lemppari blogiani muutenkin VALKOINEN KOTI

25.10.2012

Lempi leihuu


Niin se Lempi saapui tännekin, lasien muodossa tosin. Kodin1 :ssä tuntuu olevan jotku jäätävät sisustuspäivät ja kun kävin palauttaa vääränvärisen matto hankintani, sain näppärästi mukaan nämä Lempi -lasit 25 euron hintaan. Lähes kaikki vuodevaatteet oli myös -40% tänään, joten lisäsin jättipeitto himotustani ja ostin jo valmiiksi yhden pussilakanan.

Normaalisti en mainosta, mutta tuntuu kuin jakaisi jotain ilosanomaa kun voi kertoa, että huomenna näytti olevan kaikki valaisimet -30%. Tosin huomennahan joku onnellinen saa valaisimen ihan ilmaiseksi arvonnasta ;)


23.10.2012

Parin tunnin muutos



Jos ei tee mitään ei voi saada aikaiseksikään mitään.
Eilen mietin kuinka makkari saisi muuttua ja pari tuntia sitten sai sänky lähteä ja tehdä tilaa lavoille. Samalla huonekalut muuttivat hieman huoneista toiseen ja ensimmäinen versio uudistetusta makuuhuoneesta oli valmis.

Todistuksena siitä, että blogissani todellakin arvotaan perjantaina HEKTAR -valaisin, päätin ottaa sen mukaan näihin teaser kuviin.

Muistakaa siis käydä osallistumassa ARVONTAAN!

22.10.2012

Makkarin mullistus



Kaikki on ihan ok (siis myös makuuhuoneessa). Tykkään kovasti makuuhuoneesta ja se on monin puolin ihan mieluisakin. Jotain särmikkyyttä kuitenkin puuttuu, joten makuuhuoneessa menee KAIKKI uusiksi. Tarkoitus olisi saada makkari näyttämään enemmän omanlaiselta ja samankaltaiselta kuin muuallakin asunnossa näyttää (eli super makeelta). Suurin murheenkryyni on tietenkin tuo sänky. Hieno ja ehjä, mutta ei todellakaan sisustukseni tyylinen. Ja vaikka kuinka ajattelen tyylien rikkomista ja sekoittamista, ei se vain toimi yhdessä pelkistettyjen linjojeni kanssa. Muutoksia on täten luvassa ja kuten rakkaat lukijat arvaavatkin, en todellakaan ajatellut panostaa muutokseen rahallisesti kovinkaan paljon. Jos parveke tuli tehtyä satasella, niin pistetään nyt elämä risaseksi ja panostetaan kaksi sataa.

Lopputulos pitäisi olla sekoitus valkoista sekä harmaata, yksinkertaisia muotoja ja raakojapintoja. Ainoat asiat mitä jää on sängyn patjat ja vuodevaatteet. Tai oikeastaan vuodevaatteetkin voisin vaihtaa. Haluaisin nimittäin sellaisen iiiison peiton, jonka alta pääseminen vaatisi jo taitoa tuurin lisäksi.

20.10.2012

Siistiä Savossa


Ihmeellinen paikka tämä Savonlinna:
1. Kuohari maksaa ravintolassa 8e pullo (ei välttämättä hyvä juttu)
2. Yökerhoissa on miestenvessoissakin potat. WTF?
3. Hienoja sisustusliikkeitä on enemmän kuin Vantaalla
4. Kahvilat menee kiinni klo 14. Siis onko Suomessakin joku siesta vai? Onneksi SDP:n vaalitilaisuus piti erikoistilaisuutena kahvilan auki. Nice.

Kuvissa jonkun tosi kivan sisustusliikeen antimia ja sitten jotain muuta turhaa.

18.10.2012

Kohti koitoksia



Älytöntä kiirettä. Jatkuvasti. Päivällä ja iltaisin.
Päivällä kuulemma kuuluukin olla sopivasti kiire (esimiehen mukaan), mutta iltaisin ei. Tällä kertaa kuitenkin kiireet eivät ole niin ikäviä. Sain nimittäin tehtävän, mistä ei voinut kieltäytyä.
Sisusta ja suunnittele alusta loppuun n. 40neliön yksiö Helsingin ydinkeskustassa. Voiko kieltäytyä?

EI pysty.

Nyt on paikanpäällä käyty ja näky oli kyllä aika lohduton....
tai tavallaan hyvä. Kaikki pinnat pitää uusia, keittiö uusia ja kylppärissäkin vain lattia ja seinät jää entiselleen. Nyt sitten katsotaan kuinka vanhemman Herran ja nuoren Kisällin maut täsmää ja saanko läpi mitään erikoisempaa ideaa.

Samalla alkaakin sitten blogini uusi juttusarja, keskusta kämppä. Toivottavasti TODELLAKIN tulossa on skandinaavisella designilla maustettu keskusta-asunto...

Mutta mitään ei tapahdu, jos vain täällä löpisen. Etenkin kun huomenna pitää olla jo ensimmäinen esitys valmiina.

p.s. Etsitään luotettavaa remonttiryhmää/miestä/naista projektin toteutukseen.

17.10.2012

Poppana


KIITOS Mummi.

Kesällä kerran poppanan sain ja pöydellä se on ain.
Mustaa ja ripaus punaista, niin PARASTA

16.10.2012

HEKTAR arvonta




Mahtavuutta!!

Kuten eilisessä tekstissä kerroinkin, saan vihdoinkin laitettua blogiini arvonnan. Palkinnon on lahjoittanut Vantaan IKEA (Ja minä en tästä itselleni mitään kostuketta sitten saa, joten toimin edelleenkin mainos riippumattomana blogistina)

Palkinto: 
ISO HEKTAR -kattovalaisin

Ja kuinka osallistua arvontaan?
Yhden arvan saa kun kommentoi jotain. Esim. kertomalla onko nuo Hitti tuotteet mieleisiä.

Lisäarvan saa kun linkittää kommenttiin oman Kivaa kuvastosta -haasteen tekstin

Toisen lisäarvan saa mikäli on rekistöröitynyt lukijani (niitähän ei kauheasti ole)

Ja hyvää mieltä saa minulle mikäli jakaa ja linkittää tämän tekstin niin FB:n tai blogimaailman puolellakin ;)

Arvonta tapahtuu:
26.10.

15.10.2012

The HITTI

Muutama päivä sitten raportoin Kivaa kuvastosta -haasteen leviämisestä läpi blogilandian. Vaikka numeraaliset faktat ovatkin mielenkiintoisia (minusta), niin jotenkin minusta tuntuu, että mahdolliset lifestyle/sisustus -blogin lukijat haluavat nähdä mieluummin faktoja siitä mitä ihmiset himoitsivat kuin haasteiden etenemisestä.

Onhan se mukavampi nähdä kuinka hyvin omaajatus on muiden mielipiteiden kanssa yhtenevä ja toisaalta mitä muut bloggaajat ovat ajatelleet olevan tulevaisuuden Hittejä.



Suvereeniseksi ykköseksi yllätykseksi nousi HEKTAR -valaisin. Jonka teollisuushenkinen ulkoasu puhuttaa juuri nyt monia. Mallistoon kuuluu kolme erillaista valaisinta ja näistä oma suosikkini on jalkavalaisin, joka lähtisi IKEAsta 59€ hintaan (lähes ilmainen). Lisäksi tuotteen muotokieli sopii niin romanttisempaan kuin modernimpaankin sisustukseen. Varsin monipuolinen tuote siis. Suunnitelijana on toiminut Ola Wilhborg



Ei ykkösenä, eikä kakkosena, mutta heti sen jälkeen oli ensimmäisen PS 2012 -sarjan tuotteen vuoro. PS 2012 kynttilänjalka. Hauska ja erittäin monipuolinen.
2012 vuoden PS- sarjan tuotteita tuntui muutenkin olevan paljon listoilla. Löytyi myös seinävalaisinta, nojatuolia ja sohvapöytää. Noh, nämä tuotteethan on juuri sitä parasta mitä IKEAlta voikaan saada (oma mielipiteeni, josta voin alkaa kiistelee). Lisäksi tuotteet lanseerattiin varsin ISOSTI, joten moni on saattanut nähdä näitä monessakin eri blogissa ja lehdessä ja sitä kautta sitten päättelee niistä isoja hittejä. Totuushan on kuitenkin se, että LACK pöytä on se HITTI nyt ja aina (tai kunnes markkinoille tulee pöytä joka maksaa alle 4e)

Oikeastaan kaikki yhdeksän eniten ääniä saaneista tuoteista ovat varsin kivoja ja voisin omaankin kotiini kotiuttaa ja seitsemänneksi tullut tuoli kaikessa outoudestaan pääsikin juuri ruokailupöytää viihdyttämään.





...ja ei tässä vielä kaikki. Myös Vantaan IKEAn porukka on huomannut tekstini ja varmasti myös jatkuvan ravaamiseni heidän liiketiloissaan. Joten minun ei tarvinnut edes kauheasti kinuta heiltä arvottavaksi The Hitti tuottetta.Täten päräytänkin käyntiin blogini ensimmäisen arvonnan huomenna.

13.10.2012

Tanhutunteja


Ei mennyt eiliset tanssimoovssit ihan näin hyvin kuin videolla. Nesteytys olisi pitänyt varmaan hoitaa toisin ja käyttää erillaista dobingia. Mieli tekisi kuitenkin palata tanssimisen pariin kovasti. Tuntuu kuitenkin , että nytkään ei tunnit riitä päivässä ja onko se nyt soveliasta tälläisenä seniorina mennä mitään locking, popping tanssimista yrittää. Taitaa olla aika ruveta katselemaan tanhutunteja.


11.10.2012

Syksyn satoa


Kesä meni jo ja kohta on se kaunis syksykin ohi. Ei tarvitse enään pyöräillä tai tehdä juuri mitään muutakaan. Voi hyvin lösähtää sohvalle ja odottaa kun vuoden ärsyttävin räntäaika alkaa ja kaikki on täynnä pelkkää kuraa. Ei kiitos, ei vielä.

10.10.2012

IKEA haasteen leviäminen



Kuka näitä tilastoja tekee?
Minä
Miksi?
No tää on niin sika vaikee kysymys, että en osaa itsekään vastata.
No mutta tässä on nyt sitten toinen tutkimustulos blogihaasteen leviämisestä blogistaniassa ja kaikille nörteille ja markkinointia harjoittaville siis muutamia faktoja tajolla.

Kaikkihan alkoi siitä kun laitoin liikenteeseen haasteen, missä piti valita neljä IKEn tuotetta jne. (lue täältä lisää) Sitten seurailin taas kuinka haaste eteni pitkin bittiavaruutta ja raapustelin kaikki haasteen vastaanottaneet ja vastanneet Excel -taulukkoon, koska viimekerralla käytössä ollut tukkimiehen kirjanpito osoittautui jossain vaiheessa etenemistä mahdottoman haastavaksi ylläpitää. Nyt tietoa onkin sitten koottu talteen hieman enemmän ja onkin aika tarkastella tätä dataa tarkemmin.

Ensimmäinen viikko:
Haaste lähetetään kolmeen blogiin, joista vain yksi vastaa siihen ensimmäisellä viikolla. Yhteensä vastauksia neljä. Minulla on tylsää ja mietin jo, eikö kukaan muu himoitse tuosta sisustajan Raamatusta mitään tuotteita vai pidetäänkö tätä liian kaupallisena haasteena. Himoitkaa ihmiset nyt jotain!

Toinen viikko:
Haaste on levinnyt noin neljäänkymmeneen blogiin ja vastauksiakin on tullut jo hieman yli kymmenen. Erikoista on kuitenkin se, että osassa blogien kommenteista sanotaan, että haaste on jo jokapuolella, WTF? No eihän se ole oikeasti. Tämä kertoo siitä, kuinka tehokas markkinoinninvälinen blogimaailma on. Kun lukee samankaltaisista asioista jo kolmesta blogista, alkaa tuntumaan että jokin on nyt todella IN.

Kolmas viikko:
Ensimmäisen viikon ongelmat haasteen leviämisen kanssa on selätetty. Antaa hyvän levitä. Aamen.

Neljäs viikko:
Haaste leviää edelleen, mutta vauhti alkaa hidastumaan (n. 1,5 blogia / päivä) . Haaste on  levinnyt yli 120 blogiin ja vastauksia n. 50 kpl. Suurinosa ns. isoistakin blogeista on vastannut haasteeseen ja yhteensä lukukertoja erinnäisistä ihmisten mieltymyksistä on varmasti päälle 100000. Kapitalistinen maailma tykkää. Haasteen leviämisen seuraaminen tosin alkaa käymään varsin rankaksi, kun pitää tarkistaa jokainen blogi, minne haaste on levinnyt ja kirjata ylös himot, halut ja hitit. Luovutan.

Viime analysointi kerrasta oppineena en tällä kertaa tehnyt seurantaa enään käsin paperille omin pikku kätösin (vaikka se olikin hienomman näköistä). Nyt minulla onkin tiedossa tasan tarkkaan keneltä kenelle haaste eteni, mitä kukin mietti hitiksi ja vielä sekin kuinka kauan vastaaminen noin pieneen ja yksinkertaiseen haasteeseen kestikään. Samalla sitten tutustuin noin sataanviiteenkymmeneen blogiin ja voin todeta, että hienoja nousevia blogisteja on pilvin pimein.

Unohdetaan nami nami ja pistetään faktat pöytään!


Yllä on graafi joka kertoo enemmän kuin tuhat mun turhaa sanaani. Haasteen leviämistä tapahtuu kokoajan ja vaikka tuostakin kuvasta on jo kaksi viikkoa, ei leviäminen ole pysähtynyt minkään käsittämättömän voiman edessä.

Matemaattisessamaailmassa, missä mikään ei vastustele, olisi haasteen pitänyt levitä aikamoista vauhtia, kun jokainen lähettää aina viestin kolmelle eteenpäin ja kaikki ne kolme taas kolmelle.

Isaac Newton tosin on todennut, että kaikilla voimilla on vastavoimansa ja niin on myös haasteiden etenemisen voimalla. Auton liikkeen mahdollistaa kitka (kun se estää renkaan sutimisen) Tosin yleisestihän kitka on se voima joka vastustaa jotakin.  Erinnaisia kitkoja haasteidenkin etenemisessä löytyy "Ei IKEAa" -kitka, "Minä en vastaa haasteisiin" -kitka, "Minä en jaksa laittaa kenellekään eteenpäin" -kitka. ´

Toinen yleisesti tunnettu vastustava voima on ilmanvastus. Ja kyllähän niitä vastustamisiakin löytyi: "Olen kipeänä" -vastustus, "Tää on niin työlästä" -vastustus ja "Mua ei kiinnosta" -vastustus.

Kaikkien näiden vastustavien voimien johdosta voidaan vain todeta, että eihän se täydellinenkään haaste leviä exponentiaalisesti läpi blogilandian. Ensinnäkin vastaaminen keski keskimäärin 4,8 päivää ja 11% vastasi samanpäivän aikana ja pisin vastausaika oli taas 34 päivää. Tosin jotkuthan eivät vastanneet tai tule vastaamaan haasteeseen koskaan. Mikäli homma laitetaan poikki viimeiseen seurantapäivään, on haasteen ohittaneiden osuus 46%. Onko se paljon vai vähän? Vaatii uuden haasteen tekemisen ja uuden tiedon keruun. Ja kyllähän osa noista vastaamatta jättäneistäkin vastaa jossain vaiheessa.

Itse pidän tulostenkin perusteella haastetta varsin tehokkaasti edenneenä. Ja jos esineille Newtonin mukaan pätee sääntö F = ma (voima on massa kertaa kiihtyvyys) Niin ehkä markkinoilliselle tehokkuudella voidaan laskea samankaltaisesti tehokkuutta. Jos esim. massa on haasteeseen vastanneiden määrä ja kiihtyvyyttä vastaisi julkaisujen tiheys. No se on ainakin varmaa, että suurinosa Suomalaisista sisustusbloggaajista on tähän haasteeseen törmännyt. Mutta onkohan tämä levinnyt jo ulkomaille? Onko kenelläkään tietoa?

Oli miten oli. Jätetään fysiikat ja laskennat sikseen. The Hitti tuote kiinnostaa teitä kaikkia varmasti eniten. Mikä se oli?
No se selviää muutaman päivän sisällä... pysykäähän kuulolla.