28.10.2012

Humiseva harju


Miksi tätä kauneutta ei aina muista ihastella?
Miksi ei lähde vain luontopolulle ja nauti ilmaisista elämyksistä?
Miksi vain miettii millaista materiaa seuraavaksi haluaa?

Viikonloppu on mennyt Vierumäellä nauttien ensilumesta, luonnosta, hyvästä ruuasta ja seurasta.

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia!

  Tunnistin heti ekasta että nyt on Vierumäki kyseessä. Aikoinaan luisteluleireillä ollut siellä ja hypännyt tuosta nimenomaisesta tornista (sitä kokemusta ei kyllä hevin unohda :D). Silloinkin oli lokakuu mut niin vaan me loikittiin lampeen!

  VastaaPoista
 2. Totta viserrät! Vaikeaa näyttää olevan siitä materiasta luopuminen, kun ei haasteeni näyttänyt ottavan kovin hyvin tuulta purjeisiinsa. Tai no onhan tässä vielä pari päivää lokakuuta ja haastetta jäljellä... Upeita maisemia ja tunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen tuo haasteesi ja taidankin napata sen ja se ainakin jossain muodossa mukaani.

   Poista
 3. Miksi tätä kauneutta ei aina muista ihastella? Miksi ei lähde vain luontopolulle ja nauti ilmaisista elämyksistä?

  Meillä on aina niin hirveä kiire, ettei ehditä kokea ja kyllä se tekniikka vie meitä pois luonnosta ja melu (autotiet, kännykän pirinä ym) vie kaiken nautinnon luonnossa liikkumisesta, jolloin sinne ei välttis tule lähdettyä tääl cityssä. Äänimaailma siis liittyy luontoon kokemuksena olennaisesti...yksi henkeäsalpaavimmista kokemuksista (oikeasti pisti nieleskelemään häkellyksestä oli katsella vuorelta laaksomaisemaa. Se maksoi tosin matkan ulkomaille, mutta myös kalastaminen merellä on kokemus, joka hoitaa ihan tuota stressaantunutta pääparkaakin ja kyllä luonto on kokemus itsessään, meidän cityihmisten vaan täytyy matkustaa vähän kauemmas kokemaan luonto.Luontopolku lahden motarin melussa ei oo nautinto, vaan on suoritus.Ei sitä ihan hirveen pitkälle onneksi tarvi lähteä.

  Miksi vain miettii millaista materiaa seuraavaksi haluaa?

  Ehkä me ihmiset olemme pohjimmiltaan hyvin nautinnon haluisia ja kokemushaluisia ja materiaali on kokemus monessakin mielessä --> Saamisen kokemus =D... tietenkin sitä parempi kokemus, mitä enemmän töitä sen eteen on tehtävä ja me ihmiset haluamme ympärillemme estettisiä asioita, jotka tuovat meille mielihyvää jo katsoessamme niitä, koskettaessamme niitä (niitä= materiaali ympärillämme)...

  Parhaiten muistettavia kokemuksia ne eivät ole, materiaali ei tuo mielihyvää samalla tavalla, kuin se luontoretkin hyvässä seurassa esimerkiksi. Materiaaliin turtuu, materian saamiseen liittyvä elämys on lyhyt, eikä tyydytä kokonaisvaltaisesti.

  Toisaalta riittääkö mikään koskaan? Pelkään kuollakseni lentämistä, mutta lentokoneesta astuessani pois alan miettiä minne seuraavaksi haluan päästä. Ainakin minun luonteessani on sellainen piirre, että minulla on oltava jokin projekti aina menossa, jotain suunniteltavaa, toteutettavaa, haaveiltavaa, että tyydyttäisin jonkin sisäisen tarpeen. Mä en kestä vaan olemista, paitsi väsyneenä...silloin mä osaan kyllä relaa.

  Kerro sä :
  Miksi ei lähde vain luontopolulle ja nauti ilmaisista elämyksistä?
  Miksi vain miettii millaista materiaa seuraavaksi haluaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niih!
   "Aika" kattava vastaus kysymyksiin :)
   Ei lisättävää.

   Poista

Saa kommentoida, mä en pure.