27.10.2012

ISO JYTKYLotossa on tulossa viikonloppuna ISO JYTKY. Tarjolla on 12 200 000 euroa. Aika jees sanoisin minä!
Tämähän takoittaa sitä että minulla on tehdessäni yhden rivin lottoa hyvät mahdollisuudet saada varsin mukava potti.

Insinööri-osio:
Todennäköisyyshän saadaan laskettua tarkalleen kombinatoriikan avulla, jolloin saadaan kaava {39 \choose 7} = \frac{39!}{7! \times 32!} 
Eli mahdollisia lottorivejä tulee 15 380 937 kpl ja todennäköisyys lottopottiin on 0,0000065 %
Mahdollisuus päästä omille, eli saada yksi euro on 1,85 %


HEKTAR -arvontaan arpoja saapui yhteensä 94 kpl ja voittopotti on 69 euroa.
Yhdellä arvalla oli täten 1,06 % todennäköisyys voittaa koko potti ja parhaassa tapauksessa 3,18% todennäköisyys. Joten on helppo todeta, että vaikka arpa olisi maksanut yhden euron, olisi todennäköisyys saada voittoa suurempi osallistumalla HEKTAR -arvontaan (tämä vain tiedoksi niille, jotka eivät syystä tai toisesta johtuen osallistunut)

Itse arvonta meni perinteisesti, olihan se minun ensimmäinen arvonta. Kaikki nimet Exceliin ja sitten random.org  numero generaattorilla vain numero hakuun. Virallisena valvojana toimi Jee, jonka tehtäväksi jäi tarkistaa, että Excel oli oikein tehty ja sitä ei muokattu mitenkään ja että arvonta tehtiin vain kerran.


Onnekas arpa oli nro 42 ja arvan omistaja on Cinnabaria, joka oli arvonnassa fiksusti mukana kolmen arvan voimin. Se kannatti ja valaisin on hänen. Parasta on se, että hän on yksi ensimmäisistä lukijoistani ja on todella iso ilo minulle, että voitto sattuikin hänelle. (Jee voi todistaa, että arvonta sujui oikein)

ONNEKSI OLKOON 

p.s. kannattaa käydä kurkkaamassa tätä yhtä lemppari blogiani muutenkin VALKOINEN KOTI

2 kommenttia:

  1. Jihuu!!! Suurensuuret kiitokset! :D

    Mä just ajattelin tässä mennä viikolla, että ehkä tuon ruokapöydän valaisimen voisi vaihtaa ja tuo Hektar olisi kyllä aika kiva tuohon. No eipä tarvii lähtee Iksuun! <3

    VastaaPoista
  2. Onnittelut voittajalle! =)

    VastaaPoista

Saa kommentoida, mä en pure.