20.12.2011

Lahja ilman paperia

Keskustelin ystäväni theElf who hates Christmasin kanssa joululahjoista tässä eräänä päivänä. Itse kun olen melko heikkona jouluFiilistelyyn, saimme aikaiseksi kunnon väittelyn lahjojen antamisesta. Lopputulos oli se, että lupasin tavaroiden esittelemisen lisäksi kirjoittaa blogissani, mihin voi jouluna ylimääräiset eurot laittaa, jos (ja kun) itsellä ja lähimmäisillä on jo kaikkea, mitä kaupoista vaan saa.

Hyvä joulumieli-keräys on YLEn, Mannerheimin lastensuojeluliiton, Suomen punaisen ristin ja Keskon yhteinen keräys suomalaisten vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräys on nyt käynnissä 15. kertaa ja lahjoitetut rahat käytetään lahjakortteihin, joilla voi ostaa ruokatarvikkeita.

hyväjoulumieli.fi

Saadaankohan me kinkkua?

Toinen vaihtoehto hyvän mielen joululahjaan voisi olla jonkin verran mediassakin näkynyt Kirkon Ulkomaanavun toisenlainen lahja. Lahjoittaja voi itse valita haluamansa lahjan. Valikoima ei kuitenkaan ole kovin laaja mutta epäilemättä lahjan saajalle sille ei ole merkitystä, vaikka vuohien rotuja tai hedelmien lajikkeita ei olekaan sivuilla mainittu.

toisenlainenlahja.fiItse en ole aimmin näihin joulukeräyksiin tutustunut mutta tänä jouluna aion osallistua ainakin toiseen näistä. Ja toivon, että tämä blogipostaukseni auttoi hieman joulumielensä kadottanutta ystäväänikin. Mites te muut? Aikooko joku ostaa vuohia, puhdasta vettä tai vaikka henkilötodistuksen vai meneekö kaikki aika ja rahat lasten lahjalistojen tavaroiden hankintaan ja paketointiin????4 kommenttia:

 1. Ma oon yrittany sanoo mutsille, et meil on vuodessa ehtiny keraantyy jo niin paljon kamaa et ei me haluta tai tarvita mitaan! Ma luulen et se ei kuitenkaan lampee jos sanon et osta vuohi Afrikkaan :D

  VastaaPoista
 2. MAHTAVAA!!! Mun mielen täyttää hyvä joulumieli, kun kirjoitit tämän kirjoituksen ja annat hyväntekeväisyyteen. Oikein sydämessä jokin liikahti....Jokainen voi tehdä hyväntekeväisyyttä, vaikka ei voisi suuria summia lahjoittaakaan/tai tehdä hyvää joka ei maksaisi mitään...TEKOSYITÄ jos ei koskaan muka voi tehdä hyvää...Ja kyllä minäkin lahjoitan...

  VastaaPoista
 3. Vuohi on aina lämmittävä lahja. Se on myös aika helppo sillä sen voi vaan kirjottaa vaikka korttiin ja niin saadaan toiselle hyvä mieli. ;)
  1 vuohi :)

  VastaaPoista
 4. Nykyisin en muita lahjoja ostakaan kuin vuohia. Se on yksinkertaista ja kaikille tulee hyvä mieli.

  VastaaPoista

Saa kommentoida, mä en pure.