19.7.2013

Ääntä taloonOlen varmasti kertonut jo aiemmin, että musiikki on tullut tänne oikein isosti Jeen mukana. Erään Maisterin valmistumisen jälkeen kalusto lisääntynyi kanteleen, nokkahuilun, kitaran ja Yamahan pianon lisäksi äänityksiin soveltuvilla laitteistoilla, joista nyt pieni selonteko.

(Tästä alkaa tosi insinööri-musiikki-osio)

Äänityksen hoitaa Mac (joko Air tai Pro) ja välissä on PreSonuksen Audiobox v2 USB -äänikortti joka sisältää kaikki tarvittavat kytkennät tämänhetkisiin tarpeisiin. Laulu (ja tarvittaessa muut akustiset soittimet) äänitetään sE Electronicsin kondensaattorimikillä, jonka apuna häiriöitä on poistamassa Reflection filter ja popfilter. Muut soittimet sitten voidaan hoitaa vaikka midien avulla. Äänitysohjelmistona on tähänasti toiminut Applen oma Garageband, mutta eiköhän se vaihdu piakkoin Pro Logiciik. Monitorointi on toteutettu Beyerdynamicin DT 770 Pro -kuulokkeilla. Monitorointikaiuttimia ei ole ja se saattaa olla parempikin näin, sillä alakerran mummo on taas ryhdistynyt valittamisen suhteen. Mutta kyllähän ne genelegin kaiuttimet hieman himoittais tuonne makkariin kotistudioon hankkia.

Näiden laitteiden, säätöjen ja fiilistelyjen kanssa onkin sitten mukavasti taas palanut aikaa (ja ehkä pari euroakin), mutta ihan mukavaa hommaahan tuokin on sisustamisen ja auton puunaamisen lisäksi. Itsekin olen saanut taas pientä kipinää musiikin tekemiseen ja rumpukone saattaa hyvinkin hakata "samaa" looppia parikin tuntia putkeen luurit päässä. Jee tosin ei ole ollut kovin vakuuttunut suorituksistani, outoo.

6 kommenttia:

 1. Komeet setupit, jatkakaa samaan rataan. Ja ehdottomasti genelecit jossain vaiheessa kehiin 6020 sarjaa riittäisi varmasti alussa hyvin.

  VastaaPoista
 2. Hah hah, miksiköhän Jee ei ole ihan vakuuttunut? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu tosiaan.
   Ihan kuin tekisin muka jotain väärin :D

   Poista
 3. On mulla kyllä superpoikaystävä ku se tommosen studion mulle värkkäs <3

  VastaaPoista
 4. Kivan blogin löysin! Täällä saariston tuiskuissa ihan loistavaa lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan... yritän hiukan kirjoitustahtia parantaa, niin olisi sisältöäkin ;)

   Poista

Saa kommentoida, mä en pure.