30.7.2012

Sydänpysähdysehkäisy kuntoonKatselin tuossa Macin kovalevyn osiutumista eri jutuille ja huomasin että valokuvia alkaa olemaan aika paljon. Tietysti kaikki kuvat ovat sillä samalla kovalevyllä missä muukin roska on. Kätevää, mutta kuinkas kätevää sitten kun tapahtuu se ikävä vahinko. Tai no. Onhan minulla tietenkin iCloud käytösä (KVG). Mutta 5GB ei riitä mihinkään. Mun kameran muistikortitkin on isompia.

Fiksu ihminen tietty polttaa kuvat DVD:lle, laittaa toiselle kovalevyllekin ja tulostaa vielä paperikuvat. (No eihän noin kukaan tee!) Itse säilytin ennen kuvia esim usb-muisteilla. Mutta nyt kun itselläni on jo kolme USB-muistia mennyt rikki, en ainakaan muille sitä suosittele.

Jotain siis pitää tehdä, jotta sydänpysähdys ei tule tälle vanhukselle heti kun joku näistä ihanista yllä olevista kuvista häviää. Onneksi ihanainen Apple co on kehittänyt tähänkin ehkäisylääkkeen, TimeCapsulate.

Loistava laite, joka toimii wlan tukiasemana (nopeampi, kuin esim. elisan wlan-tukiasemat), ulkoisenakovalevynä minne varmuuskopiot menee automaattisesti sekä tulostimen tukikohtana. Nyt voin laittaa tulostimen vaikka sängyn alle. PARASTA. Vain tulostin puuttuu.

8 kommenttia:

 1. Mua ärsytti tuossa sen hitaus, siis wlanin yleensäkin. Kuvakoot on niin älyttömiä ja määrätkin mulla, ettei oikein toiminut. (n. 28mb per kuva). Sen jälkeen on menty Firewire-levyillä, nykyään on 2 niitä, toinen iMacille joka toimii enemmänkin kuva-arkistona sekä pienempi levy läppärille. Aiemmin jaksoin joka viikkokin laittaa kiinni, nyt harvemmin. Tiedän, pitäisi ihan joka viikko päivittää varmuuskopio.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mac Book Airista puuttuu Firewire liitäntä ja saahan se niitä kuvia sinne kovalevylle kokoyön vaikka latailla :D

   Mutta tässähän tätä testaillaan ja katsellaan onko hintansa veroinen. Ainakin se jonkinlaisen varmuuskopion tekee, joka on jo jotain.

   Poista
 2. Hyvä muistutus taas että pitäisi ite kopioida kaikki kuvat DVD levyille. Vaikka kuvia ei mielettömiä määriä ole mutta ne ovat sitäkin arvokkaampia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa kun kovalevy sanoo poks ei tilanne naurata.

   Poista
 3. Kuinka isona sulla on toi lehmäkuva?
  Mä tahtoisin siitä itselleni kuvan kehyksiin (:

  Jos millään raaskit luovuttaa sitä (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkkärillä otettu, joten kokoa löytyy kyllä. Saat ehdottomasti tuon tai jonkun muun kuvan lehmistä. Niitä katos riittää.

   Poista

Saa kommentoida, mä en pure.