20.5.2012

ruokaa, juomaa ja pyörä

Salaperäinen ravintola.
Kakkukeidas keskellä puistoa




Nyt ei kuvilla mässäillä, eikä mässäilty eilenkään.
Mässäilyt oli lähinnä suun kautta tapahtuvaa nautiskelua.
Eilen oli nimittäin The Ravintolapäivä.

Oli siis hyvä päivä aloittaa pyöräilykausi ja siirtyä Vantaan maalaiskylästä kohti urbaaneja makuelämyksiä.

Pohjois-Haagassa piti olla tarjolla Afrikkalaista possupataa. Loppu.

Malminkartanossa sen sijaan Irakkilaista kotiruokaa oli edelleen tarjolla ja hyvää oli. Paikalle löytäminen tosin oli hieman hankalaa ja jossain vaiheessa kun siirryimme kellariin tavarahissillä, tuntui, että nyt ollaan TODELLA urbaanin ruuan lähteillä. Pommisuojaan asti ei kuitenkaan tarvinnut siirtyä.

Kellarista kun pääsi pois oli seuraavaksi saatava jotain hyvää. Etelä-Haagan puistosta löytyikin Amerikkalaistyylinen konditoria opiskelijoiden herkkukeidas. Ostettiin tiskityhjäksi ja nautittiin cupcaket fiilistellen nurmella.

Vatsat täynnä matka jatkui kohti Meilahtea, missä paikalliset partiolaiset teki lettuja. Täällä suosio oli yllättänyt selkeästi esillepanijat ja sainkin vuoronumeron 81. Eli vain kaksikymmentä ottamassa ennen minua. Nopea laskutoimitus. Keskimäärin 2,2 lättyä/vuoro ja noin 2,5 minuuttia per lätty. Yli tunti kauniilla auringolla ei kuulostanut pahalta, mutta n. 300 muutakin ravintola/kahvilaa odotti mössäilyjäni.

Ihan liikaa jonottajia

Suunta siis takaisin päin kohti Haagaa, mistä löytyi vielä koju, jonka luona kaksi iloista naista keskusteli ja kysäisi:
Mitäs etsitte?
Ihania makunautintoja tietty!
Ne on loppu.

No mutta onneksi aina voi vaihtaa pullat ja kakut parempaan. Loppuilta menikin sitten kuoharia nauttien ja Helsingin kattojakatsastellen.

Yön pimeyden saavuttua ja RIITTÄVÄN tankkauksen jälkeen pyörämatka jatkui takaisin kotia.

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen päivä! Just semmoista oikeaa loma-, tai edes viikonloppufiilistä.

    Nimimerkillä "Päiviä kesälomaan laskien"

    VastaaPoista

Saa kommentoida, mä en pure.