5.4.2013

Lumipalloefekti


Blogien markkina-arvo on jo useille varsin selkeä asia. Monet blogit sisältää erittäin kohdennettua markkinointia sisustajille ja rytky -kuvia muotitietoisille. Joskus minua kuitenkin alkaa vain vituttaa tietyt jutut tässäkin. Tällä kertaa se on maamme mahtava Marimekko (joka muuten sulkee Suomen tehtaitaan ja pistää porukkaa pihalle ikävä kyllä). Tai se mikä minua vituttaa ei ole heidän vikansa Se että kun Marimekolta ilmestyy uusi rätti, lastenvaate, kuppi, kangas tai vaikka lenkkarit lähes joka viikko, niin blogeissa niitä sitten ylistetään ja fiilistellään ihan liiaksi asti.

Blogistaniassa tietyt asiat etenee niin, että osa "isoista bloggaajista" (usein ne PIIIP, joilla on aikaa) kutsutaan kuulemaan, näkemään, KOKEMAAN uudet tuulet. Sitten he innokkaasti kirjoittavat asiasta, (kuten minäkin teen joskus) ja loistavat tuotteet saavat näkyvyyttä. Mutta sitten alkaa se paska osuus, kun jokainen muu bloggaaja keksii kaapista, kaupasta tai laiskimmat netistä ne samat tai samankaltaiset tuotteet ja postailee niistä silmät kiiluen todistellen itselleen ja muillekin, että on ajan hermoilla. Kuinka ärsyttävää.

Ja ärsytys vain kasvaa mitä useampaa blogia luet.

Lumipalloefekti on loistava, mutta myös ärsyttävä. Sekä hyvin toimiva, sillä piipahdin itsekin siellä marimekon kaupassa. Fiilistelin muutamaa kangasta ja ihmettelin kuka ostaa niitä kuvismaikka -mekkoja mitä siellä myydään?


p.s. Marimekon tuotteet on loistavia ja fanitan niitä kovin.

21 kommenttia:

 1. Kuvismaikka! Mahtavaa! En kyllä niistä kuoseista niin välitä edes, en menisi lanseerausjuttuihin ym ellei sitten olisi kuohuvaakin tarjolla. Kyllä sä tiedät mitä tarkoitan :)

  VastaaPoista
 2. Mä rrrrakastan Marimekkoa, mutta en ole tainnut edes ikinä kirjoittaa siitä...
  Pitäisköhän? ;)

  VastaaPoista
 3. Sama juttu, kuvismaikka. Hah meidän ala-asteen luokanopella oli Marimekon taskumekko :D Hyvä Enne, mä fanitan sua. Kybällä.
  P.S. Marimekko ROKS.

  VastaaPoista
 4. Ärsyttikö mun postaus? :D tai jos et ole lukenut niin älä luekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä...ostan niitä kuvismaikkamekoja...en muita ostakaan :D

   Poista
  2. Oih Riikkaseni, todellakin luen postauksesi, vaikka se onkin aikamoista Marimekko fiilistelyä :D
   Ja sun päällä ne Marimekon tuotteetkin näyttää juuri niin hyvältä, kuin voivat näyttää. Esimerkki jota käytin tehostamaan tekstiä nyt sattui tällä kertaa sopimaan hyvin teidän esille tuomiin tuotteisiin, mutta sama homma nähtävissä hyvinkin laajalti, kuten varmasti tiedät ;)

   Terkuin: Räppimamma fiilistelijä nyt ja aina.

   Poista
  3. Huh, hyvä kuulla <3 :D Ja olenhan mä ope ja kuvistakin opetan ;) Tein kyllä itselleni lupauksen että Marimekkoa voisin yrittää fiilistellä vähän vähemmänkin ;)

   Poista
  4. ...mä en sitten todellakaan tiennyt tuota ope juttua!
   :D :D :D

   Poista
 5. Mulla oli oikeasti kuvismaikka, joka sitä kledjua käytti :D

  Mutta joo, se väkinen kolme viikkoa tai enemmän myöhässä -hypetys jo jokuseenkin otteeseen nähdyistä jutuista on ärsyttävää. Ja ehkä myös vähän noloa niille viimeisille bloggaajille, jotka jonkin asian uutuutte hehkuttavat. Nähtiin jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten yhteen kommenttiin sai näin monta kirjoitusvirhettä? :D Perjantai...

   Poista
 6. Nimetön5/4/13 16:12

  Tätä samaa juttua olen monesti miettinyt blogeja lukiessa. Itse bloggaamattomana tietysti helppo puhua, mutta oikeesti, eikö ihmiset tajua, miten tylsää on lukea blogeja, kun samat jutut pyörii blogista toiseen? Yksi kun "keksii" jonkin "uuden" jutun (usein joku nimekkäämpi blogi), niin kohta jo puolet blogistaniasta on apinoimassa.

  Sama homma oli eilen, kun FDS:n -20%-kamppis julkistettiin -jokainen blogi tuntui hehkuttavan samaa (ja FDS:n porukka hieroi taas myhäillen käsiään...). Tietysti on kiva, jos mahdollisimman moni pääsee hyötymään tällaisista alekampanjoista, mutta heti, kun tuo eilinen alekamppis-mainos ilmestyi omaankin s-postiini, tiesin, ettei blogeja kauheasti tarvitsisi sen päivän aikana lueskella -aiheet kun oli jo tiedossa. Ja Stockan Hullareista ei varmaan tarvi edes mainita...

  Hyvä, kun joku nostaa näitäkin juttuja välillä pinnalle!

  VastaaPoista
 7. Tämä vapaa kirjoittaja kyllä voisi ostaa niitä mekkoja enemmänkin, jos vaan olisi rahaa. Mutta joo, mua nyppii ihan hirveästi kanssa tämä lumipalloefekti. En edes seuraa kauhean montaa sisustusblogia, mutta samat jutut niissä pyörii. Ja kaikki muka niin hiton originellejä. Pöh.

  VastaaPoista
 8. Nimetön6/4/13 00:07

  Meillä se oli ruotsin ope ;)

  Lumipalloefekti on kieltämättä ärsyttävä. Sorruin itsekin mainostamaan FDS alea, mutta puolustauduin sillä etten ainakaan tietoisesti kopioinut ketään (eli minun lukemissa blogeissa alea ei ollut mainittu) :D

  Ehkä raastavinta on ollut katsoa Laastin leviämistä jokaiseen blogiin. Harmittaa siksi kun se on oikeesti tosi kaunis sävy, mutta kaikki rupes maalailee sillä Miian jälkeen. nyt sitä hehkutetaan "ainoana oikeana greigen sävynä" ja suositellaan jokaiselle kuka vaan suunnittelee maalausprojektia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi senkin sävyn taru alkaa olemaan kohta loppu :D
   Kyllä kohta mennään taas lähemmäs ruskeaa ja sitten taas kylmiin väreihin... tää on sitä kierrätystä

   Poista
 9. Onhan se näinkin ja sitten taas ei ihan ole kuitenkaan. Jos kaikki jättäisivät "hyvät jutut" jakamatta sillä periaatteella, että tän on jo joku jakanut, niin ei niistä sitten tulisi niitä "hyviä juttuja". Toisaalta sitten taas vaikka itse tuleekin seurattua lähes sataa blogia päivittäin on paljon lukijoita, jotka katsovat läpi max. 5 blogia (tai ainakin minä tunnen tälläisiä). Itselle tuossa blogimäärässä toistoa jutuissa tulee ihan varmasti, mutta ei se silti välttämättä tarkoita sitä, että sitä toistoa tulisi kaikille.

  Niin ja itse kyllä toisinaan sorrun toistoon, jos aihe on oikeasti niin hyvä, että haluan sitä jakaa. Mutta, hei it's a free world. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on sitten oma lukunsa, mitä bloggaaja näistä innostumisistaan hyötyy. On ihan OK vilpittömästi innostua jostakin asiasta ja jakaa tietoa pyytettttömästi. Sen sijaan se on lähinnä myötähäpeää herättävää, kun bloggaajat yhtä aikaa "innostuvat" jonkun firman tuotteista ja jakavat mainoslinkkiä into piukeana vaikka kilometrin päähän näkyy, että kyse on mainoskampanjasta...

   Poista
  2. Itse olen tehnyt ainakin rajauksen että en postaa mistään mistä en itse olisi innostunut, sain niistä rahallista hyötyä tai en...ja taas teen mielelläni ns ilmaista mainosta jos olen tuotteesta todella kiinnostunut. Mariemekko on omalla kohdallani ollut juuri esimerkki siitä että olen hehkuttanut sitä iät ja ajat ihan ilman palkkaa tai lahjuksia, sitä kautta sitten kyllä marimekossa noteerattu kirjoitteluni ja olen päässyt tekemään yhteistyötä. Silti kirjoittelen heille myös ilmaista mainosta kuten ennenkin, jos sille tuntuu...ja sillehän tuntuu kuten lukijani tietävät ;D

   Poista
  3. Näinhän tää just menee. Annetaan hyvän kiertää. Ei se hyvä sieltä kaiken sonnan seasta nouse ylös, mikäli se ei ansaittua huomiota saa. Ärsyttävintä tässä on kuitenkin se, että moni juttu "kuluu puhki" hyvin nopeasti ja itselläni ainakin tulee inho efekti nopeasti vastaan ja juuri hankitut tai duunatut jutut alkaakin tuntua NIIN nähdyiltä. Pitäs varmaan itsekin lukea vain viittä blogia, niin ei tulis tätä tilannetta ja omatkin jutut tuntuis tosi uniikilta. Varmaan samasta syystä omasta asunnostakin tulee pastailtua niin vähän kuvia kun "kaikilla" on ihan samat jutut.

   ähh... miksi meninkään ostamaan sen HAY:n loop -naulakon

   Poista
  4. Sehän se juuri onkin huono puoli tässä bloggailussa, että "kaikki" tuntuu olevan jo nähtyä. Mutta, toisaalta pitäisi ehkä ottaa asenne, että tää on mun koti ja saan laittaa tänne just niitä juttuja joista itse pidän. Mitäs väliä vaikka joku juttu olisikin kulunut jos siitä,itse tykkää. :) yritetään siis olla ottamatta liikaa stressiä ja jatketaan sisustamista, kukin tyylillään.

   Niin ja ainakin minä odotan tuon loop:n teillä näkeväni. Se on niin kaunis, että ei haittaa vaikka se olisi monella muullakin. Varmaan olis meilläkin jos sille olisi jossain hyvä tila. :D

   Poista
 10. Nimetön6/4/13 22:15

  :) Ei mulla muuta.

  VastaaPoista

Saa kommentoida, mä en pure.