26.6.2012

...siis sisustaa: Hifit olohuoneeseen


Sain tehtävän... sisustus siis tehtävän kuukausia sitten. Tehtävän, jonka tuloksessa hifistely pitäisi saada sovitettua kauniiseen kotiin. (Pahoittelen aika pitkää vastausaikaa)

Tehtävänannossa ei kovinkaan selkeästi kerrottu, mikä on tulevaisuuden visio tilan (ja suhteen ) suhteen. Oletetaan kuitenkin, että mies ja soittimet tulevat piristämään olohuonetta tulevaisuudessakin... ja hölmöähän se olisikin laittaa bileiden yksi tärkeimmistä komponenteistä jonnekin toiseen huoneeseen (ja kyllä, pileet voi olla vaikka joka päivä). Toinen hieman epäselväksi jäänyt asia on, paljonko rahaa laitetaan kiinni. Tehtyäni salapoliisin työtä ja tutkittuani pokan roskikset jne. päättelin, että 500e on maksimus.

Lähtökohdat siis on:
Soittimet jää olohuoneeseen
...Ja niiden pitää olla hollilla (=esillä), että Mr voi laittaa rakkauslaulut heti soimaan kun saapuu tienaamasta
Rahaa uppoaa muutokseen max 500e
Vuokra-asunto = ei kiinteitä muutoksia

Mr jos kuulee, että 500e on käytettävissä, hän ampuu heti HIFI -liikkeeseen ja ostaa ISOSTI ÄÄNTÄ. Joten unohdetaan tasa-arvo tässäkin muutoksessa ja tehdään suosiolla kuten nainen tahtoisi tämän tapahtuvan, mutta yritetään kuitenkin jossain määrin säilyttää sopu.

Mahdollisuuksia on useampia, mutta niin miehestäsi, kuin minustakin. Soittimet saa olla näkyvissä, mutta KAIKKI MUU PIILOON. Toinen vaihtoehto olisi yrittää piilottaa ne mutta takaan, että se ei ole hyvä ratkaisu! Eikä ainakaan käytännöllinen.

Tuhlaankin kaikki rahanne heti kaappiin. Se on samaa sarjaa kuin muutkin kaappinne, eli IKEAn BESTÅa. Tämä tulee olemaan kaiken musisoinnin keskus, miehesi mekka. Soittimet saavat tilansa kaapin päältä ja mikseri keskelle. Kaikki johdot ja vahvistin sopivat piiloon  kaapin sisään ja takaseinää ei tietenkään asenneta ollenkaan. Lisäksi kaappiin mahtuu osa Mr:n levykokoelmasta.


Seuraavaksi herää muutama muu kysymys:
Minne tämä kaapi tulee?
Minne kaiuttimet tulee?

Kaikki viihde-elektroniikka samalle seinälle ja kaappiin. Kaiuttimet EHDOTTOMASTI siten, että Mr DJ kuulee musiikin ja että party-kansa kuulee musiikin. Vahvistimen tuonti television tykö mahdollistaa myös sen käyttämisen äänien toistoon, kun katselee zumba-videoita telkusta. Jos vahvistin ei tätä toimintoa tue, perun kaiken suunnittelun ja sijoitan jokaisen pennin vahvistimeen.
(Ja ei teidän naisten edes tarvii tajuu, ei mekään tajuta mitä eroa on eri maskaroilla ja iltapäivävoiteilla)

Otin myös oikeuden vaihtaa muutenkin järjestystä, koska minua ihmetyttää nurkkaan ahdettu nojatuoli. Onko se jokin mökötysnurkkaus? (käytännöllinen talouksissa, missä ei ole autotallia)

Tämä ehdottomasti paremmin esille ja lattiavalaisin myös pois nurkasta. Toinen olemassa olevista ex... -hyllyistä voisi myös siirtää sivuun nojatuolin edestä.

Ja jos olisi vielä vaikka se sisusta siis -haasteen 500 ekee käytössä, ostaisin DJ -setin luokse uuden PS-sarjan valaisimen seinälle ja ISON maton yhtenäistämään oleskeluhuoneen. Tosi rikkaana vaihtaisin kaiuttimet paremmin sisustukseen sopiviksi, esim. Amphion heliumit ja valkoisina tietenkin.


Äläkä Rosyln pieni sure, kyllä HIFIt ja DJ-setit saa kotiinne sopimaan soimaan kauniisti.

"Enemmän ääntä, enemmän fiilistä."
 - joku suuri ajattelija (Minä)

16 kommenttia:

 1. Ei videt on hieno suunnitelma! Tätä kannatti odottaa ;) nyt tuli ihan uutta puhtia tähänki asiaan. Mä joudun ehkä hautaamaan suunnitelmat kesätyörahojen säästämisestä ja suuntaamaan kaupoille... Kiitos ihan hirveästi<3

  VastaaPoista
 2. Niin ja mistä tollasen maton saa? Mä olen jämähtänyt helppoihin puuvillamattoihin jotka voi tökätä omaan pesukoneeseen jos joku on vahingossa pissannut, kakannut, oksentanut, syönyt sian sisäelimiä yms niille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo matto on ikean mallistoa ja siis halpa vaikka onkin varsin iso kokoinen. Lisäksi se on mallia helppo pitää puhtaana ;)

   Poista
 3. Soittimien sijainti kompromissi, mutta ymmärrän kyllä hyvin :) Jos olisi poikamiesboxi niin toki esillä. Itsekin menin juuri ostamaan vanhan teknarin, taisin mainita Oonalle heti, että älä pelkää, ei se ole tulossa olohuoneeseen :) Tarkoitus olisi kuunnella vaikka joku kaunis kesälomapäivä terassilla loistavaa housea, jota vain vinyylinä löytyy.

  Voiko noilla soittimilla ihan soittaa soittaa kunnolla tuolta kaapista?

  T. dj enemmän tai vähemmän harrastuksena reilu 10v ;)

  VastaaPoista
 4. Petteri, mä ymmärsin että soittimet tulee tuohon kaapin päälle? Mua ei siis niinkään häiritse että nuo levarit on näkyvillä vaan se kaikki ylimääräinen rompe mikä tähän harrastukseen kuuluu :-)

  VastaaPoista
 5. Katos vaan, mahdoinkohan olla kovinkin unessa vielä kun kirjoitin! ;) Päällehän ne on tulossa! Tuo Bestå on kyllä aika korkea, on hartiat kipeät vielä ;) Kuvia sitten valmiista mihin päädyittekään! ;)

  VastaaPoista
 6. Joo mustakin tuntuu että 128cm on liian korkea, mut 64cm plus jalusta vois toimia :) Toi nykynenkin pöytä on 70cm et ei se paljoo sit eroa.

  VastaaPoista
 7. Selkeä suunnitteluvirhe käynyt itselläni. Eli siis 64cm korkeahan tuon BESTÅ:n pitää olla +tarvittaesssa jalat. Ja ei kaikkea tarvitse aina piilottaa. Miehistä on (kuten on huomattu) erittäin hienoa, että tekniikkaa pääsee myös esille. Ja pitäähän meidätkin huomioida (tavalla tai toisella)

  Ja sitten vain Flytta på dej kipale kovaa soimaan :D

  VastaaPoista
 8. Nyt pitäisi parisuhteen kukoistaa tässäkin perheessä... :))))

  http://modernipuutalo.blogspot.fi/2012/06/budjettitaso.html

  Aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää teilläkin todella hyvältä.

   Poista
 9. Mä niin laittaisin kaikki esille, UV valot kehiin ja pari laseria ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuonko sulle pari peilipalloakin vielä varastosta?

   Poista
  2. Harmi vaan että ei ole noita dj kamoja tai ketään kuka niillä osais soittaa :/ Ehkä sitten siihen omakotilatoon.

   Poista
 10. Jos en jaksakaan sisustaa tätä kotia, pistän sut töihin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa loistavalta. Koskas aloitetaan projekti? :)

   Poista
  2. Heh, mun PITÄS jaksaa ihan itte kyllä. Oon vaan jotenkin niin vetelä, että en saa tätä kaaosta poistumaan. Vala muhun voimaa, mies! :D

   Poista

Saa kommentoida, mä en pure.