30.7.2015

Pöytä 2015


Vihdoinkin pääsen valitsemaan jotain uutta kotiin. Vanhaan koppiin ei kunnon ruokapöytää mahtunut, mutta nyt sellaiselle löytyy tilaa. Olen jo hyvin kauan himoinnut isoa, mutta kevyttä pöytää. Sellaista jonka ääressä mahtuu lukamaan hesaria, mutta joka ei kuitenkaan näytä höyläpenkiltä. Vaikka uusi asunto tarjoaa tilaa vanhaan nähden ruhtinaallisesti, on se kuitenkin omakotitaloasujille verrattavissa saunamökkiin. Tästä johtuen pöydän pituus pitää jäädä alle kahden metrin.

HAY:n loop jaloilla varustettu pöytä on oma kestosuosikki, mutta hieman uudemmat tulokkaat Muutolta (70/70) ja Haylta (CPH10) kiinnostaamyös kovin. Ehkä kuitenkin suurimman ihastelun juuri nyt saa aikaiseksi sopivasti Elokuussa ilmestyvä Ikean SINNERLIG pöytä ja hintakin luultavasti olisi kohtuullinen, jolloin tuoleihin voisi panostaa enempi.

Mutta onko jotain muuta? Onko minulta jäänyt huomaamatta jotain?

Ylemmän kuvan pöydät: 
Hay Copenhague CPH10, Muuto 70/70, HAY Loop, Ikea, Hay Copenhague CPH30

26.7.2015

Tekemistä kuukaudeksi.



Uusi asunto alkaa olemaan tiedossa ja valmistelut hankintaa varten aloiteltu. Samalla loman ratoksi kaupan lehtihyllyt tyhjennettiin sisustuslehdistä ja kaikki vanhat tutut blogit käytiin väijyy läpi.

Ei ole kyllä meininki kauheesti muuttunut blogistaniassa. Ainoa ero on, että silloin kun minä lopettelin kirjoittelun, kun sisustamiseen liittyvää tarinaa ei ollut kertoa, niin osa on päättänyt alkaa sisustaa itseään kaikkien pällisteltäviksi. Ja se on kuulemma Lifestylee. Osa jatkaneista, on taas kaapattu erinnäisten blogiportaalien vetonauloiksi ja ovat täynnä mainostamista. Voin kertoa, että jos joku antaa mulle ilmaisen rellun, niin sekin muuttuu aika hyväksi.
Paska, parempi, ilmainen.

Mutta vit***lun pohjustamisen jälkeen siirytään siihen mitä minä mietin.

- Tarvitsee muuttaa kk sisällä
- Tarvitsee sisustaa 3h+k+s+varasto
- Tarvitsee uuden sohvan, keittiönpöydän, tuolit, säilytyskalusteita, maton, pesukoneen, kuivausrummun, pihakalusteita, grillin, tapetteja, mahdollisesti pihalle lasiterassin

...joten minä ainakin tulen pohtimaan tulevaisuudessa näitä juttuja ja ajattelin myös päästää kaikki virtuaalisesti sisustaa tulevan kämppämme, kunhan sen hankinta on varmistunut.

p.s. Ostin itelleni Marimekon alesta nahkaisen pikkulaukun. Pitäskö käsitellä aihetta? :D

23.7.2015

Myyty.


Asunto myyty ja kuohuvat juotu.
Ehkä nyt vihdoin viimein uskallan julkaista kuvia kuvakulmista, jotka ovat olleet piilossa.
Ensiksi makkarin musisointi seinämä, joka on tosin kuvassa jo näyttöjä varten riisuttu mikeistä, äänikorteista ja kasasta nuottikirjoja. 

Sitten kuva makkarista millainen sen olisi pitänyt olla.
Ei lipastoa, ei mitään turhaa.
Tuo ikean lamppukaan ei ole varmaan koskaan päässyt kuvaan. Nyt pääsi.

Keittiö.
Kaikissa aikaisemmissa kuvissa olen rajannut tiskikoneen alaosan pois, koska vasta neljän vuoden asumisen jälkeen sain nikkaroitua tuon suojalevyn. Kustannus 5 euroa. Aikaa meni yksi tunti.
Seuraavassa asunnossa teen varmasti kaiken HETI ja loppuun asti.

Vanhan myyminen tarkoittaa myös sitä, että uuden sisustaminen alkaa. Tuleva rouva Jee purki minulta ostokiellon. Sisustetaan siis.

21.7.2015

Deeppii

Pitäskö munkin lentää etelään kuten Karjalaisen laulussa kurjet tekee. Missä on lämpö?

Pitäs päivittää useimmin, mutta miksi onkaan niin kiire? Viimeinen vuosi on ollut kiirettä ilman määränpäätä, hienoja hetkiä, elämistä, odottamista, työn tekemistä ja autoilua. Elin melkein vuoden lapsuuteni unelmaa yhdessä ralli-subarun kanssa, sen aika on ohi. Ehkäpä farmari Volvo seuraavaksi.

Loman alkuun kävin asuntomessuilla. Ei mitään mitä en osannut odottaa. Olen elännyt tammen kanssa vuoden ja nyt sitä oli asunnot täynnä yhdessä harmaan eri sävyjen. Onko tämä trendien vaihtuminen todellakin näin hidasta? Veikkaan että ensi vuonna vihreä ja muut neutraalit sävyt saavuttaa huippunsa, jonka jälkeen kulta ja kromi palaa meidän perus jamppojen koteihin. ...ja siitä sitten hetken päästä taas nautitaan pyökin täyteisistä kodeista ja sinisistä kylppäreistä. Hyi vi**u.

Minä olen päättänyt jymähtää 2010 -lukuun ja kuuntelen tulevaisuudessakin 1990-luvun musaa. Kiitos Karjalainen.

...ja asunto ei ole vielä myyty, mutta kohta on. Shampanjat on jo hankittu. Sitten muutan maaseudulle, lennän Pohjoiseen, sisustan yhden kämpän ja nautin elämästä ja muutoksista. Deeppii.