23.7.2013

Teollistakrääsää



Kyllähän se on selvää, että nuo ei niin rakkaat länsinaapurimme osaavat tehdä paljon kaunista, mutta vähän toimivaa. Sisustus piireissä, (joista olen joskus kuullut) on kuhistu ja fiilistelty ihan Ossina, jostain Kranesta. Uusi sisustuskauppa Ruotsista… uu la laa. Perus äijänähän tämä tarkoitti minulle sitä, että tämän jutun voin unohtaa ja ehkä myöhemmin sitten katsella jos innostuisi.

Noh, tuli asiaa tuonne Suomen sydämeen ja ihan vahingossa eksyin sitten sinne pahamaineiseen kauppaan. Mutta perkeless, sehän on ihan siisti kauppa, missä on just sellaista mukavan teollistakrääsää myynnissä.

Pyykkikori on ollut hakusessa jo jonkin aikaan ja siellähän sellainen sitten oli. Sellainen hieno musta yksinkertainen ja ajaton, joka oli jotain pahvimaista materiaalia.
Kysyin tietty, että kestääkö kosteutta ja sain vastauksen, että pitäs sen pikkusen kestää, mutta ei nyt ihan suihkun alle kannata laittaa… ja näin meille sitten kotiutui uusi upea pyykkikori.
Menin kotia, menin suihkuun, kuivasin hiuksia ja pari pisaraa lensi pyykkikorin kanteen. Minuutin päästä kanteen turposi sellaiset paiseet, että ei tarvii ainakaan laittaa minnekään näkyville sitä pyykkikoria.
Kaunista, mutta ei niin toimivaa.

Pyykkikori on nyt palautettu ja tilalle otettu muuta teollistakrääsää kylppäriin.

Parasta on muuten se, että kaupan sisältö miellytti meitä kumpaakin sisustajaa ja shoppaholic (minä) sai ostella ihan rauhassa.

19.7.2013

Ääntä taloon



Olen varmasti kertonut jo aiemmin, että musiikki on tullut tänne oikein isosti Jeen mukana. Erään Maisterin valmistumisen jälkeen kalusto lisääntynyi kanteleen, nokkahuilun, kitaran ja Yamahan pianon lisäksi äänityksiin soveltuvilla laitteistoilla, joista nyt pieni selonteko.

(Tästä alkaa tosi insinööri-musiikki-osio)

Äänityksen hoitaa Mac (joko Air tai Pro) ja välissä on PreSonuksen Audiobox v2 USB -äänikortti joka sisältää kaikki tarvittavat kytkennät tämänhetkisiin tarpeisiin. Laulu (ja tarvittaessa muut akustiset soittimet) äänitetään sE Electronicsin kondensaattorimikillä, jonka apuna häiriöitä on poistamassa Reflection filter ja popfilter. Muut soittimet sitten voidaan hoitaa vaikka midien avulla. Äänitysohjelmistona on tähänasti toiminut Applen oma Garageband, mutta eiköhän se vaihdu piakkoin Pro Logiciik. Monitorointi on toteutettu Beyerdynamicin DT 770 Pro -kuulokkeilla. Monitorointikaiuttimia ei ole ja se saattaa olla parempikin näin, sillä alakerran mummo on taas ryhdistynyt valittamisen suhteen. Mutta kyllähän ne genelegin kaiuttimet hieman himoittais tuonne makkariin kotistudioon hankkia.

Näiden laitteiden, säätöjen ja fiilistelyjen kanssa onkin sitten mukavasti taas palanut aikaa (ja ehkä pari euroakin), mutta ihan mukavaa hommaahan tuokin on sisustamisen ja auton puunaamisen lisäksi. Itsekin olen saanut taas pientä kipinää musiikin tekemiseen ja rumpukone saattaa hyvinkin hakata "samaa" looppia parikin tuntia putkeen luurit päässä. Jee tosin ei ole ollut kovin vakuuttunut suorituksistani, outoo.

17.7.2013

Kesä 2013



Kukkuu, tääl mä oon. 
Lomalla hiukan.
Ensimmäinen osio lomasta on kuitenkin lusittu ja kaikkee kivaa jo tehty.

On oltu picnikillä Savonlinnassa, missä paikallinen oli vahvasti sitä mieltä, että turistit pitää hakata. Kiitos paikallinen poliisi avustamisesta.
On Urheiltu, grillattu ihan sikana ja käyty yöuinneilla Vierumäellä.
Fiilisteltyä paljussa Pyhäjoella (kiitos tästä eräälle lukijalle ;)
Nautittu traktoreiden pikku hurinasta Kalajoella ja urbanisoiduttu Helsingin rannoilla.
Lomaan on kuulunut paljon auringon palvomista, uimista, syömistä (+4kg) ja ehkä ihan vähäsen myös juomista. Ei yhtään sisustamista tai blogien seuraamista.

Kotona ei ole kerennyt olemaan ja ei siellä oikein viihdykään, kun loman alussa alkoi parvekeremontti ja kaikki tavarat piti "hetkeksi" siirtää sisään.

Kiitos kaikille teille joiden kanssa kesästä on saanut nauttia ja eihän tää vielä ohi ole...